Френч-прес
Френч-прес - унікальний пристрій для приготування кави, яке засноване на наполягання. Такий спосіб заварювання кави прийшов до нас ще з 19 століття із Франції. Сьогодні френч-преси використовуються і для заварювання чаю, оскільки при нашому стрімкому способі життя цінується швидкість і простота.
Французький прес являє собою зручний кавник, основу якого складають жароміцний, теплозберігаючі вузький скляний циліндр і поршень, нижня частина якого з'єднана з металевим сітчастим фільтром, щільно прилеглим до стінок кавника, а верхня - проходить через кришку.
Для приготування у френч-пресі потрібно крупномолотый кави, який заливається гарячою водою і настоюється протягом 5-7 хвилин. Далі слід опустити поршень вниз, таким чином гуща залишається внизу і не проникає через дрібну сітку преса. Напій розливається по чашках.